Tesla

När det gäller människor som verkligen struntar i vad andra tycker och går sin egen väg så går det knappast att inte nämna Tesla. Här har vi ett företag som helt och hållet ignorerat marknadens dråpliga kommentarer och illavarslande förutsägelser. Det hela resulterade i att de byggde världens bästa elbil, och det är inget som går att sopa under mattan hur enkelt som helst.

Det är inspirerande med människor som trots alla negativa tankar och kommentarer fortsätter på sin väg, helt övertygade om att det de gör kommer att förändra världen. Tesla har också gjort det, de har nämligen visat att det går alldeles utmärkt att bygga en kvalitativ bil, som är full jämförbar med marknadens vanliga bränsledrivna bilar. Det har också ökat intresset för elbilen i sig och det i sin tur är en stor investering för vårt klimat. Det är svårt att tänka sig att det kan bli bättre.

Tesla är baserat i Kalifornien och även om priset är väldigt högt på bilarna just nu, så är det idén som är den intressanta. Att se andra bilmärken följa efter och satsa mer på eldrift är inget annat är ett bevis på att också den lilla aktören kan ha stor påverkan på den stora marknaden. Försäljningen ökar dessutom för Tesla, och i augusti 2014 ökade Tesla sin försäljning med hela 45 procent, vilket är rekord. Det ser med andra ord ut att bli mycket influenser från Tesla i framtiden, och det i sin tur har sina positiva fördelar på bland annat klimatet, förutsatt att elen som ”tankas” är klimatsmart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.