Termostater

Byte av termostat, både till bil och element

Vintern började förvånansvärt milt. Det var först när jag kom hem från en resa till England som jag märke av hur kallt det hade blivit. Jag har tidigare skrivit om hur viktigt det är med kyla men så fort jag kom hem insåg jag att jag föredrar värme. Hellre svettig av solen än nedkyld av snö, vind och den svenska kylan.
Det blev naturligtvis inte bättre när jag kom hem. Av någon anledning så verkade inte våra element fungera. Jag fick ringa hyresvärden och han skickade en vaktmästare. Det var en tjej som kom in, kollade runt och sa att hon skulle behöva byta termostat på ett element. Vad som hade hänt med termostaten vet jag inte men vi insåg även att jag, av någon outgrundlig anledning, hade vridit av alla mina element. Visserligen så gick allting att fixa relativt smidigt men det är dessa händelser som får en att längta till Thailand eller någon annat varmt land.

En dålig termostat till bil kan få motorn att ryka

Lustigt nog så fick jag göra ännu ett termostatbesök. Jag kör en ganska gammal bil (VW Passat) och helt plötsligt, trots att det var riktigt kallt väder, så märkte jag att motorvärmen gick mot rött. Det tog inte alltför lång tid innan motorn började ryka. Jag ringde min kompis och han misstänkte att det var termostaten. Tursamt nog hade jag relativt nära till en verkstad och misstankarna verkade vara helt sanna. Det gick att köra bilen efter ett tag. Tydligen är det lätt att byta termostat till bilen, inte för att det är någon hjälp.
Kyligt väder för bara besvär med sig. Om det inte vore för jul och nyår så hade jag hellre spenderat tiden utomlands. Vem vet, nästa gång jag skriver här kanske jag sitter vid en pool. Värmen har sällan känts lika lockande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.