Sängbord

sängbord

Bild från Bygghemma.se

Det kanske låter ganska elementärt och löjligt att ta upp sängbordet som en fantastisk pryl, för det finns inte speciellt mycket teknik, i min vanliga bemärkelse, inblandat. Men ni vet hur det är när man ligger där på kvällen och inte kan somna, man funderar på lite allt möjligt. Det är visserligen så att sängbord innehåller en del tekniska detaljer, helt beroende på hur de ser ut, men utformningen, uppbyggnaden och funktionen är detaljer som vilar på en klassisk byggteknik. Det är på samma gång också en klassisk möbel, som behövs av flera anledningar.

För det första så är ett sängbord en given plats för dig att lasta av dig din vardag. Det betyder alltså att det är den sista platsen du lämnar dina viktigaste saker på innan du går och lägger dig, för att sedan vakna upp och ha de viktiga sakerna tillgängliga från första stund. Mobilen är givetvis en sådan detalj, tillika plånbok och nycklar. Sängbordet rymmer också andra viktiga delar, så som böcker, sänglampor, foton och kanske en väckarklocka. Sängbordets funktion är med andra ord väldigt viktigt.

Det är också viktigt för inredningen. Tänk dig hur en säng utan ett sängbord skulle se ut. Det ser väldigt avskalat, ofärdigt ut, vilket inte gör någon glad. Det hör därför till vanligheterna att vi människor också väljer sängbord utifrån vår smak, för det är en minst lika viktig anledning som själva funktionen. Sängbord finns det gott om att köpa på en mängd olika ställen runt om i landet, men orkar du inte köra bil så går det också bra att beställa hem möbeln från nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *