3D-skrivaren

3D-skrivaren är något alldeles makalöst. Vi befinner oss för tillfället fortfarande i smekmånaden av produkten, där vi är helt uppe i det blå över vad den kan göra och vad det hela kan innebära i framtiden. Att tekniken förfinas hela tiden är givet, och med tanke på den hype och succé som omgivit 3D-skrivaren så kan vi förvänta oss att det kommer att hända väldigt spännande saker inom området. Bara det faktum att vi nu kan skriva ut alla tänkbara produkter genom att först skapa dem i CAD är häpnadsväckande och det går knappt att sätta fingret på hur detta kommer att förändra världen. Få verkar förstå vilken skillnad det kommer att göra.

Det är vissa sektorer som har använt sig av tekniken under en tid, bland annat flygindustrin och sjukvården med implantat av olika slag. Men det är först nyligen som 3D-skrivaren har fått genomslag på bred front, när den nu kan köpas av vem som helst. Priserna varierar kraftigt, och det är inte direkt billigt att köpa en bra, som med lätthet går lös på över 10 000 kronor. Det som är intressant i det hela är att tekniken inte riktigt har kommit att få sitt genombrott i den tunga industrin, där man annars tror att den skulle ha sitt bästa användningsområde. Men det i sig behöver inte betyda att tekniken med 3D-skrivaren är en fluga, snarare är det så att den ännu inte är tillräckligt lockande för en viss del av marknaden.

Ny Teknik har en mycket intressant och bra artikel om 3D-skrivarens popularitet, där du även kan hitta uppdaterade nyheter och artiklar som har med 3D-skrivaren och dess utveckling att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *